Cara Berkongsi Klip Video Youtube Ke Ketika/Wall Wechat



Wechat adalah satu laman sosial komunikasi yang boleh digunakan dalam semua jenis gadget seperti android,blackberry,iphone,windows phone dan sebagainya.Disini aku ingin berkongsi dengan sahabat-sahabat " Cara Berkongsi Klip Video Youtube Ke Ketika/Wall Wechat ",
untuk membuat perkongsian video dari youtube,perkara utama yang perlu diambil tahu ialah setiap kemaskini/update yang dihantar kepada kita dari pasukan wecahat,janganlah kita abaikan,kerana setiap kemaskini/update yang kita terima dari pasukan wechat adalah merupakan kemaskini tentang perkara-perkara baru yang diserap masuk pada wechat.sekiranya kita abaikan kemaskini/update kemungkinan,kita tidak dapat menggunakan kemudahan terkini yang ada pada wechat.
Langkah 1
Apa yang perlu kita lakukan ialah masuk ke laman youtube dan carilah klip video yang mahu dikongsi dan mulalah buat pencarian klip video youtube yang hendak dikongsi pada ketik/wall wechat sahabat.Apabila klip video yang hendak dikongsi telah ditemui,ikuti langkah bergambar seperti dibawah,Klik pada button share seperti gambar dibawah.


Langkah 2
Setelah klik pada button share seperti gambar diatas,dan akan keluarlah boarder button seperti gambar dibawah,pada langkah ini,sahabat hanya perlu copy link address yang terpapar seperti dalam gambar dibawah.cara untuk copy link tersebut,sahabat perlu finger touching dan hold pada pada link tersebut,dan akan keluarlah menu bar seperti gambar dibawah,sahabat hanya klik pada "copy link address".


Langkah 3
Setelah selesai pada langkah 2,dan pada langkah 3 ini,sahabat terus keluar daripada laman youtube dan daftar masuk ke account wechat sahabat.Dalam wechat sahabat harus pergi ke "Mesej Kegemaran",lihat seperti gambar dibawah,tujuannya untuk menyimpan link video yang di copy tadi dalam "Mesej Kegemaran".


Langkah 4
Dalam "Mesej Kegemaran",sahabat hanya perlu klik pada "Papan Klip" untuk menyimpan link yang dicopy tadi.



Langkah 5
Setelah "Papan Klik" dibuka pada langkah 4,ianya akan terpapar seperti gambar dibawah,sahabat hanya perlu ikuti arahan didalam gambar dibawah,dan pada gambar 3 dibawah,sahabat perlu klik link tersebut. 


Langkah 6
Bila sahabat klik link pada gambar 3 dalam langkah 5,sahabat akan dibawa terus ke laman youtube dalam mode wechat,dan dalam mode inilah video youtube dapat dikongsi samaada mahu dikongsi pada wall wechat ataupun juga berkongsi pada mesej wechat.
Sahabat hanya perlu ikut arahan seperti dalam gambar dibawah.



Langkah 7
Video youtube yang dikongsi oleh sahabat akan terpapar pada wall wechat,seperti gambar dibawah dan selamat mencuba semoga berjaya.



9 ulasan:

  1. MacM mana nak download dah update takde pun you tube ney

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. rujuk balik pada entry,sebab ada perubahan

      Padam
  3. Mcm mne na cari youtube dlm wchat...xjmpe pown

    BalasPadam
    Balasan
    1. ade perubahan skit,tolong rujuk semula pada entry

      Padam

~KOTAK KOMEN DISEDIAKAN HANYA UNTUK PENGOMEN YANG SUDI MENGOMENG~