Cara Mudah Untuk Menukar Format File Video Guna Convert File Percuma

Assalamualaikum..
Alamak!! aku ingat semua jenis format pada sesebuah klip video yang dirakam dengan menggunakan sebarang kamera video boleh dan muadah untuk diedit atau ditonton,rupa-rupanya anggapan aku ternyata salah.Sebenarnya aku cuba untuk mengedit sebuah klip video yang aku rakam guna Sony Handy Cam,Kalau tak silap dan seingat aku,sebelum ditukar format file klip video yang aku rakam tu,video tu tersimpan dalam format (MPG).Jadi,untuk mengeditnya dengan menggunakan Movie Maker pada Windows 7 amat susah sekali,format file (MPG) adalah tidak diterima oleh Movie Maker.Maka dengan bersusah payahnya,aku cuba buat pencarian pada google untuk menukarkan format video aku tu,Aku cuba taipkan perkataan ni "Cara Mudah Untuk Menukar Format File Video Guna Convert File Percuma",dengan itu,maka terjumpalah aku dengan Convert File percuma tu,disini [Convert Files-free online file conveter].Ternyata format file klip video tu boleh ditukar dengan mudah dengan menggunakkan Convert File percuma ini.

Disini aku,ingin memberitahu secara bergambar kepada yang ingin tahu,bagaimana cara aku menukar format file klip video  tersebut dari format file (MPG),kepada format file (WMV) yang boleh diterima pakai oleh Movie Maker untuk pengeditan video.

Langkah 1..pergi ke Convert Files-free online file conveter,maka nampaklah boarder kehijauan kosong seperti gambar dibawah.Untuk menukar apa-apa sebarang jenis format file hanya klik pada [Browser] lihat gambar,dengan hanya satu klik,anda terus akan dibawa kepada file folder pada komputer,dan pilihlah file yang hendak ditukar formatnya.

Hubungan Adik Beradik Akan Terus Terputus Tanpa Ziarah

Bagaimana situasi hubungan kekeluargaan adik-beradik kita hari ini..ya?adakah masih terbina lagi keutuhan dalam perhubungan kekeluargaan antara adik-beradik kita?harapnya masih lagi utuh tanpa sebarang masaalah.

Gambar Sekadar Hiasan
Gambar Sekadar Hiasan

Cara Nak Keluarkan Tanda Nama Atau Remove Tag Name Daripada Video Dalam Facebook

Assalamualaikum,Tanda nama atau menandakan nama rakan facebook pada video yang hendak dikongsi pada wall facebook,Apabila seseorang telah ditanda namanya samaada pada video yang hendak dikongsi,video yang ditanda itu akan pasti terpapar pada wall seseorang yang telah ditanda namanya,itu sekiranya setting dalam facebook tidak diubah,Dalam laman sosial facebook satu perkara yang perlu kita ketauhi adalah ramai diantara kita tidak suka apabila nama mereka ditanda pada video yang hendak dikongsi.Mungkin bagi mereka yang tidak menyukai nama mereka ditanda pada satu-satu video beralasan mereka tidak suka video yang tidak ada kena mengena dengan mereka dan video tersebut boleh menyemakkan wall mereka.

Cara Buat Individu Private Chat Pada Status Update Dalam Wall Facebook

Apa yang kita tahu tentang berchating dalam facebook,dalam fikiran kita..mestilah kena buka facebook chating box untuk berchating,kepada anda yang ingin mencari sedikit kelainan semasa berchating dengan orang tersayang di facebook,disini aku ingin berkongsi Tip Facebook iaitu Cara Buat Individu Private Chat Pada Status Update Dalam Wall Facebook.Maksudnya,kita juga boleh berchating pada status update secara private tanpa dapat di kesan oleh rakan-rakan facebook kita yang lain,ok..kita terus kepada langkah-langkah bergambar seperti dibawah.

Buruh Asing Warga China Di Kemaman Makan Anjing Liar Sempena Menyambut Tahun Baru Cina


Bagi aku memang peliklah sebab kejadian yang tidak terduga telah berlaku depan mata dan terpaksalah aku menonton dengan rela hati aksi Buruh Asing Warga China Di Kemaman Makan Anjing Liar Sempena Menyambut Tahun Baru Cina.Sebenarnya bukan mudah untuk tangkap anjing liar ni,dia orang terpaksa guna perangkap dan memasang umpan didalam perangkap tersebut.


Doktor Tagada Tagada Sahor Memeluk Islam Hanya Kerana Beliau Membuat Kajian Tentang Rasa Sakit


Doktor Tagada Tagada Sahor Memeluk Islam Hanya Kerana Beliau Membuat Kajian Tentang Rasa Sakit

Sebelum ini para doktor berfikir rasa sakit itu datangnya daripada otak,dan pada saat ini para doktor telah merumuskan selain daripada otak terdapat juga sebahagian daripada kulit ada merasakan rasa sakit.

Cara Menukar Tajuk Video Youtube Dengan Tajuk Kita Sendiri Di Facebook

Klip video dari youtube ada mempunyaai tajuknya,disini aku ingin berkongsi dengan sahabat,bagaimana Cara Menukar Tajuk Video Youtube Dengan Tajuk Kita Sendiri Di Facebook,maksudnya kita boleh membuat atau ubah tajuk asal kepada apa-apa tajuk yang kita suka pada video youtube yang kita kongsi pada facebook..Jom kita terus kepada langkah-langkahnya.

Langkah 1
1-Masuk ke youtube dan pilih video yang hendak dikongsi pada facebook,apabila sudah jumpa video yang hendak dikongsi,sahabat perlu klik pada perkataan share.
2-Setelah di klik pada perkataan share,sahabat hanya perlu copy link video tersebut,lihat seperti gambar dibawah.

Cara Berkongsi Klip Video Youtube Ke Ketika/Wall Wechat



Wechat adalah satu laman sosial komunikasi yang boleh digunakan dalam semua jenis gadget seperti android,blackberry,iphone,windows phone dan sebagainya.Disini aku ingin berkongsi dengan sahabat-sahabat " Cara Berkongsi Klip Video Youtube Ke Ketika/Wall Wechat ",

Cara Paling Mudah Buat Klip Video Muzik Versi Kita Sendiri Guna Window Movie Maker

Atas Permintaan Seorang Sahabat,Aku Memaksakan Diri Untuk Membuat TUTOR ini,
Cara Paling Mudah Buat Klip Video Muzik Versi Kita Sendiri Guna Window Movie Maker

Tanpa Membuang Masa,Jom Kita Terus Kepada Langkah-Langkahnya

Langkah 1
Klik Window Movie Maker Pada Komputer

[Pantai Timur] Ogos 2013 Dua Perayaan Disambut Sekali Dalam Satu Perayaan

Buat-Buat Faham Jerlah Tajuk Diatas

Orang kata kena dengan masa dan ketikanya,2 perkara yang menjelma dalam bulan ogos ni kat kampung aku,pertama menyambut HARI RAYA AIDILFITRI,keduanya dapat juga merasai kedatangan MUSIM BUAH-BUAHAN kat kampung.dalam masa bercuti untuk menyambut hari raya dapat pula makan buah-buahan terutama raja buah.sebut je nama buah durian,rasanya semua makhluk yang bernama manusia mesti tahu.ianya adalah raja segala buah dalam malaysia.