Hubungan Adik Beradik Akan Terus Terputus Tanpa Ziarah

Bagaimana situasi hubungan kekeluargaan adik-beradik kita hari ini..ya?adakah masih terbina lagi keutuhan dalam perhubungan kekeluargaan antara adik-beradik kita?harapnya masih lagi utuh tanpa sebarang masaalah.

Gambar Sekadar Hiasan
Gambar Sekadar Hiasan

Cara Nak Keluarkan Tanda Nama Atau Remove Tag Name Daripada Video Dalam Facebook

Assalamualaikum,Tanda nama atau menandakan nama rakan facebook pada video yang hendak dikongsi pada wall facebook,Apabila seseorang telah ditanda namanya samaada pada video yang hendak dikongsi,video yang ditanda itu akan pasti terpapar pada wall seseorang yang telah ditanda namanya,itu sekiranya setting dalam facebook tidak diubah,Dalam laman sosial facebook satu perkara yang perlu kita ketauhi adalah ramai diantara kita tidak suka apabila nama mereka ditanda pada video yang hendak dikongsi.Mungkin bagi mereka yang tidak menyukai nama mereka ditanda pada satu-satu video beralasan mereka tidak suka video yang tidak ada kena mengena dengan mereka dan video tersebut boleh menyemakkan wall mereka.

Cara Buat Individu Private Chat Pada Status Update Dalam Wall Facebook

Apa yang kita tahu tentang berchating dalam facebook,dalam fikiran kita..mestilah kena buka facebook chating box untuk berchating,kepada anda yang ingin mencari sedikit kelainan semasa berchating dengan orang tersayang di facebook,disini aku ingin berkongsi Tip Facebook iaitu Cara Buat Individu Private Chat Pada Status Update Dalam Wall Facebook.Maksudnya,kita juga boleh berchating pada status update secara private tanpa dapat di kesan oleh rakan-rakan facebook kita yang lain,ok..kita terus kepada langkah-langkah bergambar seperti dibawah.

Buruh Asing Warga China Di Kemaman Makan Anjing Liar Sempena Menyambut Tahun Baru Cina


Bagi aku memang peliklah sebab kejadian yang tidak terduga telah berlaku depan mata dan terpaksalah aku menonton dengan rela hati aksi Buruh Asing Warga China Di Kemaman Makan Anjing Liar Sempena Menyambut Tahun Baru Cina.Sebenarnya bukan mudah untuk tangkap anjing liar ni,dia orang terpaksa guna perangkap dan memasang umpan didalam perangkap tersebut.


Doktor Tagada Tagada Sahor Memeluk Islam Hanya Kerana Beliau Membuat Kajian Tentang Rasa Sakit


Doktor Tagada Tagada Sahor Memeluk Islam Hanya Kerana Beliau Membuat Kajian Tentang Rasa Sakit

Sebelum ini para doktor berfikir rasa sakit itu datangnya daripada otak,dan pada saat ini para doktor telah merumuskan selain daripada otak terdapat juga sebahagian daripada kulit ada merasakan rasa sakit.

Cara Menukar Tajuk Video Youtube Dengan Tajuk Kita Sendiri Di Facebook

Klip video dari youtube ada mempunyaai tajuknya,disini aku ingin berkongsi dengan sahabat,bagaimana Cara Menukar Tajuk Video Youtube Dengan Tajuk Kita Sendiri Di Facebook,maksudnya kita boleh membuat atau ubah tajuk asal kepada apa-apa tajuk yang kita suka pada video youtube yang kita kongsi pada facebook..Jom kita terus kepada langkah-langkahnya.

Langkah 1
1-Masuk ke youtube dan pilih video yang hendak dikongsi pada facebook,apabila sudah jumpa video yang hendak dikongsi,sahabat perlu klik pada perkataan share.
2-Setelah di klik pada perkataan share,sahabat hanya perlu copy link video tersebut,lihat seperti gambar dibawah.

Cara Berkongsi Klip Video Youtube Ke Ketika/Wall Wechat

Wechat adalah satu laman sosial komunikasi yang boleh digunakan dalam semua jenis gadget seperti android,blackberry,iphone,windows phone dan sebagainya.Disini aku ingin berkongsi dengan sahabat-sahabat " Cara Berkongsi Klip Video Youtube Ke Ketika/Wall Wechat ",untuk membuat perkongsian video dari youtube,perkara utama yang perlu diambil tahu ialah setiap kemaskini/update yang dihantar kepada kita dari pasukan wecahat,janganlah kita abaikan,kerana setiap kemaskini/update yang kita terima dari pasukan wechat adalah merupakan kemaskini tentang perkara-perkara baru yang diserap masuk pada wechat.sekiranya kita abaikan kemaskini/update kemungkinan,kita tidak dapat menggunakan kemudahan terkini yang ada pada wechat.

Cara Paling Mudah Buat Klip Video Muzik Versi Kita Sendiri Guna Window Movie Maker

Atas Permintaan Seorang Sahabat,Aku Memaksakan Diri Untuk Membuat TUTOR ini,
Cara Paling Mudah Buat Klip Video Muzik Versi Kita Sendiri Guna Window Movie Maker

Tanpa Membuang Masa,Jom Kita Terus Kepada Langkah-Langkahnya

Langkah 1
Klik Window Movie Maker Pada Komputer

[Pantai Timur] Ogos 2013 Dua Perayaan Disambut Sekali Dalam Satu Perayaan

Buat-Buat Faham Jerlah Tajuk Diatas

Orang kata kena dengan masa dan ketikanya,2 perkara yang menjelma dalam bulan ogos ni kat kampung aku,pertama menyambut HARI RAYA AIDILFITRI,keduanya dapat juga merasai kedatangan MUSIM BUAH-BUAHAN kat kampung.dalam masa bercuti untuk menyambut hari raya dapat pula makan buah-buahan terutama raja buah.sebut je nama buah durian,rasanya semua makhluk yang bernama manusia mesti tahu.ianya adalah raja segala buah dalam malaysia.

Cara Tidak Mahu Menerima Pemberitahuan Daripada Group Atau Kumpulan Di Facebook

Dalam laman sosial facebook ada bermacam-macam group/kumpulan yang ditubuhkan,jika anda pengguna facebook adalah mustahil sekiranya anda tidak pernah menyertai mana-mana kumpulan yang ada di laman sosial facebook,samaada anda menyertainya secara sukarela ataupun dengan cara dimasukkan oleh rakan  facebook anda pada satu-satu group/kumpulan.

aku sendiri pun mengalami perkara yang sama,setakat ini,aku telah menyertai lebih kurang 46 buah group,dan apabila berada dibawah banyak group..perkara yang paling aku tension ialah tentang notification.pada aku notification sedikit sebanyak boleh menganggu ketenangan semasa aku berfacebook,oleh itu kepada sesiapa yang tidak sudi lagi untuk menerima pemberitahuan daripada satu-satu group/kumpulan,bolehlah cuba dengan cara ini..

Langkah 1
klik simbol [STAR] pada wall facebook anda,setelah anda klik [STAR],akan keluarlah seperti gambar dibawah.